Revisorer har ry for at være en kende dyre – og det kan afholde mange selvstændige og iværksættere fra at få kyndig rådgivning, når de har allermest behov for det.

Men hvordan ligger priserne egentlig på revisorer? Først og fremmest kommer det an på hvor højt uddannet og hvor erfaren revisoren er.

Forskellige typer revisorer – forskellige priser

Revisorer kan grundlæggende deles op i 3 grupper: Statsautoriserede revisorer, registrerede revisorer og bogholdere (eller ej-godkendte revisorer).

Bogholdere, controllere og regnskabschefer ligger typisk mellem 250-500 kr. i timen. Registrerede revisorer koster typisk 500-1.200 kr. i timen. Statsautoriserede revisorer koster typisk 1.000-2.000 kr. i timen. Bemærk at selvstændige revisorer eller mindre revisionskontorer typisk tager en lavere pris end de store kæder, såsom Deloite, PwC, KPMG og Ernst&Young.

Prisen er vigtig – eller?

Mange ser prisen som det vigtigste, når man skal ud og finde en revisor. Der er dog mange andre parametre, man bør sammenligne på. Er det et stort og velrenommeret revisionsfirma? Er det en autoriseret revisor? Hvor tilgængelig er revisoren? Er der god service og kemi?

Typisk er de godkendte (autoriserede) revisorer dyrere end andre. Men nogle gange kan de også yde bedre rådgivning – f.eks. på skatteområdet. Er din virksomhed i vækst er der altid behov for kyndig rådgivning, da de selskabs- og skatteretlige valg i denne periode er afgørende for selskabets muligheder og skattebetaling. Derfor kan revisorens løn ofte tjenes ind mange gange.

Fastpris-opgaver er faktisk ikke engang muligt ved egentlig revision, da et loft over revisorens timer ikke må begrænse hans arbejde med at revidere regnskabet. Er der derimod tale om bogholderiydelser, assistance, rådgivning eller opstilling af regnskab er fast pris naturligvis muligt. De fleste revisorer arbejder derimod ud fra et estimat, når de afgiver tilbud på revision, og i de fleste tilfælde er de gode til at overholde estimatet.

Er det prisen der er din vigtigste parameter: Klik her – så skaffer vi en billig revisor til dig.

Om Ageras

Ageras er en dansk portal stiftet af serieiværksætteren Martin Thorborg i 2011. Formålet med portalen er at gøre markedet for bogholderi, revision og advokatydelser mere gennemskuelige. Det gøres ved at give dig 3 tilbud på din opgave – så kan du selv vælge og vrage blandt tilbuddene med udgangspunkt i de parametre, du finder vigtige.